Supply Management

Ik wil inzicht in de risico’s bij het selecteren van nieuwe leveranciers

Wanneer u met nieuwe leveranciers zaken gaat doen of een short list wilt samenstellen, dan wilt u deze leveranciers kunnen identificeren en beoordelen om zo een goed gefundeerde strategische selectie te maken. Zo voorkomt u schade en waarborgt u de continuïteit in uw logistieke keten.

 
Weet met wie u zaken doet

Betrouwbare en actuele informatie is essentieel in het selectieproces van nieuwe leveranciers. De belangen en risico’s zijn simpelweg te groot om partijen ‘op hun blauwe ogen’ te vertrouwen. Op basis van de informatie in de D&B database kunt u leveranciers identificeren (met wie doe ik precies zaken?). Vervolgens kunt u de bijbehorende commerciële risico’s in kaart brengen en de kredietwaardigheid beoordelen. Verder kan de wederzijdse afhankelijkheid in kaart worden gebracht. Ook bij het beoordelen van een RFI (Request for Information) of RFQ (Request for Quote) is dit belangrijke informatie die u mee kunt nemen in uw besluitvorming. Wanneer u te maken heeft met leveranciers in het buitenland dan speelt ook specifieke landeninformatie (economisch, sociale-politiek, commercieel) een rol en de specifieke risico’s die gepaard gaan met het zaken doen in een land.

 

 • Internationaal zaken doen

  Met uitgebreide handels- en landeninformatie bent u in staat uw internationale leveranciers goed te evalueren en zo de commerciële risico’s volledig in kaart te brengen.

 • Start inkooptraject

  Bij de start van een nieuw inkooptraject wilt u de mogelijke risico’s per leverancier en voor het gehele traject in kaart brengen om zo de juiste strategische keuzes te maken.

 • Risico order

  In geval van een order bij een onbekende (internationale) leverancier of een order die cruciaal is voor de continuiteit in uw logistieke keten, is betrouwbare informatie over de kredietwaardigheid extra belangrijk.

 • Faillissement leverancier

  Een faillissement van een leverancier kan zeer ernstige gevolgen hebben, zowel financieel als voor de continuiteit van uw projecten.

Dun & Bradstreet helpt u met de volgende producten

 • Supplier Risk Manager

  U hoeft zich geen zorgen meer te maken over verstoringen in uw supply chain. 'Met Supplier Risk Manager heeft u de juiste informatie en tools in handen om uw leveranciers te bewaken, zodat u een goed beeld krijgt van hun vermogen om te leveren. De Supplier Risk Manager waarschuwt bij onverwachte financiële, ecologische en politieke risico’s – nog voordat uw bedrijf erdoor geraakt wordt. Zo kunt u altijd rekenen op Dun & Bradstreet.

  Lees meer over Supplier Risk Manager

Meer informatie

Bel onderstaand nummer of stuur een email naar marketingbl@dnb.com

02 481 82 00

Doe een gratis Risico Scan!

Klantcases

Om dnb-belgium.be goed te laten functioneren maken we gebruik van cookies. Bekijk ons cookiebeleid. sluiten >