Risk Management

Ik wil de ontwikkelingen binnen mijn debiteurenportefeuille monitoren

Uw klantenportfolio is de basis van uw onderneming. Inzicht in het risico bij bestaande klanten en het monitoren van veranderingen hierin geeft u de mogelijkheid om direct te reageren en maatregelen te treffen indien nodig. Zo kunt u schade voorkomen en heeft u grip op uw debiteurenportefeuille.

 
Controle over uw portfolio

Door uw eigen klantinformatie te verrijken met waardevolle actuele D&B data creëert u een helder overzicht en weet u altijd exact hoe uw klantenportfolio ervoor staat. Waar zitten uw risico’s en waar liggen kansen? Op basis van dit inzicht kunt u segmentatie aanbrengen in uw aanmaningstraject en de juiste focus bepalen binnen uw portefeuille. Zo wordt uw tijd zo efficiënt mogelijk ingezet met een maximaal resultaat. Met informatie over de concernstructuren van uw klanten kunt u bepalen wat uw totale risicoblootstelling is binnen een concernstructuur. Bewaak de veranderingen in het risico en betalingsgedrag binnen uw klantportfolio en grijp indien nodig tijdig in door bijvoorbeeld uw kredietlimieten aan te passen.

 

 • DSO Verlagen

  Dring het openstaande saldo terug door de kredietwaardigheid van klanten goed te monitoren en kredietvoorwaarden en aanmaningsacties hierop te baseren.

 • Optimaliseren kredietbeleid

  Met de juiste actuele informatie over uw klanten bent u in staat uw kredietbeleid effectiever en efficiënter vorm te geven.

 • Afschrijvingen

  Voorkom afschrijvingen door uw klanten op continue basis goed te monitoren en neem gepaste maatregelen als zich een verandering voordoet in risico of betalingsgedrag.

 • Segmentatie

  Breng segmentatie aan binnen uw klantportfolio op basis van omzet en risico en baseer uw condities en aanmaningsbeleid hierop.

Dun & Bradstreet helpt u met de volgende producten

 • DNBi

  DNBi is niet alleen maar een betere manier om kredietrisico te beheren, het is een geheel nieuwe aanpak om informatie te verkrijgen, te gebruiken en te delen om zo nog nauwkeuriger en efficiënter te werken.

  Lees meer over DNBi
 • Data Integratie

  Met de integratieoplossingen van D&B kunt u eenvoudig, flexibel en efficiënt de D&B data gebruiken die u wil, wanneer u wil en in welk systeem u wil!

  Lees meer over Data Integratie
 • Portfolio Manager Risk

  Portfolio Manager is een online analyseprogramma dat de openstaande posten van uw klanten samenvoegt met de databank van D&B om u inzicht te geven in uw klantenportfolio.

  Lees meer over Portfolio Manager Risk
 • DBAI

  Via DBAI heeft u toegang tot de wereldwijde databank van D&B met informatie over meer dan 200 miljoen bedrijven. De rapporten helpen u om dagelijkse kredietbeslissingen te nemen, de financiële kracht van een bedrijf te analyseren en om commerciële mogelijkheden te ontdekken.

  Lees meer over DBAI

Meer informatie

Bel onderstaand nummer of stuur een email naar marketingbl@dnb.com

02 481 82 00

Doe een gratis Risico Scan!

Klantcases

 • D&B helpt Alpro om inzicht te verkrijgen in hun portfolio

  D&B helpt Alpro om inzicht te verkrijgen in hun portfolio
  bekijk de case

 • Geïntegreerd gemanaged goedkeuringsproces binnen één op maat gemaakte oplossing

  Geïntegreerd gemanaged goedkeuringsproces binnen één op maat gemaakte oplossing
  bekijk de case

 • Maatwerkoplossing verscherpt business oriëntatie

  Maatwerkoplossing verscherpt business oriëntatie
  bekijk de case

Om dnb-belgium.be goed te laten functioneren maken we gebruik van cookies. Bekijk ons cookiebeleid. sluiten >