Supply Management

Ik wil mijn leveranciersbestand consolideren

Om consolidatiemogelijkheden binnen uw leveranciersbestand te identificeren is aanvullende informatie en kennis over uw leveranciers nodig. Aan de hand hiervan kunt u inzichtelijk maken waar u kunt besparen en hoe u het aantal leveranciers kunt reduceren.

 
Ontdek mogelijkheden om te besparen

Met behulp van de uitgebreide internationale database van D&B kunt u uw leveranciersbestand verrijken met waardevolle extra informatie en wordt overzichtelijk met welke leveranciers u zaken doet. Zo kan het zijn dat u (wereldwijd) meerdere leveranciers gebruikt voor het aanschaffen van dezelfde producten of diensten. Inzicht in de activiteitencodes (SIC of Nacebel) van uw leveranciers kan dus consolidatiemogelijkheden aan het licht brengen. Ook kan het voorkomen dat u bij meerdere zusterbedrijven een overeenkomst bent aangegaan. In dit soort gevallen ligt het sluiten van een raamovereenkomst voor de hand om het aantal leveranciers te reduceren en te profiteren van schaalvoordelen. Inzicht in concernstructuren maakt duidelijk wat uw spend is binnen de totale familiestructuur (concernbreed). Met de informatie van D&B ontdekt u mogelijkheden om te besparen op uw totale spend en creëert u één centraal inkoop (preferred supplier) bestand.

 

 • Opschonen

  Databestanden waarin meerdere medewerkers mutaties aanbrengen nemen snel in kwaliteit af. Er ontstaan dubbele vermeldingen of onvolledige data wordt toegevoegd. U raakt al snel het overzicht kwijt.

 • Concernstructuur

  Door raamcontracten af te sluiten met moedermaatschappijen realiseert u een besparing in uw inkoopuitgaven en reduceert u het aantal leveranciers.

 • Activiteitencode

  Als blijkt dat u meerdere leveranciers gebruikt voor dezelfde producten of diensten, dan biedt dit mogelijkheden om te consolideren en te profiteren van schaalvoordelen.

 • Verrijken

  Door uw data te verrijken met informatie over de activeitencode of concernstructuren krijgt u meer inzicht in uw leverancierbestand en ontdekt u consolidatiemogelijkheden.

Dun & Bradstreet helpt u met de volgende producten

 • DNBi

  DNBi is niet alleen maar een betere manier om kredietrisico te beheren, het is een geheel nieuwe aanpak om informatie te verkrijgen, te gebruiken en te delen om zo nog nauwkeuriger en efficiënter te werken.

  Lees meer over DNBi
 • Data Integratie

  Met de integratieoplossingen van D&B kunt u eenvoudig, flexibel en efficiënt de D&B data gebruiken die u wil, wanneer u wil en in welk systeem u wil!

  Lees meer over Data Integratie
 • Portfolio Manager Supply

  Weten met wie u zaken doet. Portfolio Manager van D&B geeft u direct inzicht in wat u besteedt bij wie en hoe het risico verdeeld is binnen uw leveranciersportfolio.

  Lees meer over Portfolio Manager Supply
 • Data Manager

  Data Manager is een veilig, online platform waarbij u het zelf het hele proces van opschonen, identificeren, verrijken, updaten en analyseren van al uw master data projecten - over business partners - stuurt ongeacht het volume.

  Lees meer over Data Manager

Meer informatie

Bel onderstaand nummer of stuur een email naar marketingbl@dnb.com

02 481 82 00

Doe een gratis Data Scan!

Klantcases

 • Atlas Copco en D&B's Portfolio Manager Supply: een droomkoppel

  Atlas Copco en D&B's Portfolio Manager Supply: een droomkoppel
  bekijk de case

Om dnb-belgium.be goed te laten functioneren maken we gebruik van cookies. Bekijk ons cookiebeleid. sluiten >