DNBi helpt BAT dagelijks met het beheren van hun klantenportefeuille

Noden

Britsh American Tobacco (BAT) zocht een tool om hun kredietrisico te monitoren en te verlagen. Hiervoor zochten ze een oplossing die de volgende noden kon invullen:

  • snelle maar grondig screenen van potentiële nieuwe klanten.
  • permanent opvolgen van hun internationale klantenportefeuille.
  • snel maar accuraat opleveren van de nodige reportings.
  • dit alles via één platform dat door verschillende collega’s kan gebruikt worden en waarbinnen informatie gedeeld kan worden.

BAT koos voor DNBi om hun doelen te bereiken.

Voordelen DNBi

Voor British American Tobacco zijn de voordelen van DNBi duidelijk.

Via deze tool heeft BAT toegang tot de wereldwijde commerciële data van D&B. De beslissing om D&B als dataprovider te kiezen is zeer bewust gebeurd: de D&B informatie werd in verschillende landen grondig vergeleken met data van sterk verankerde locale spelers. Uit deze studie bleek duidelijk dat de D&B data steeds minstens even goed of in verschillende gevallen zelfs beter was dan de data van de locale spelers.

Naast de kwaliteitsvolle data worden eveneens de reportingfunctionaliteiten van DNBi door BAT geroemd: het DNBi Dashboard geeft BAT in één oogopslag een overzicht van hun klantenportfolio en houdt hen op de hoogte van eventuele wijzigingen. Hierdoor worden mogelijke problemen snel en efficiënt gespot en kunnen de nodige maatregelen genomen worden. Daarnaast wordt de mogelijkheid om via filters uit de klantenportfolio lijsten te bekomen goed gesmaakt: dit maakt het voor BAT mogelijk om klanten met bepaalde kenmerken vlug te kunnen identificeren. Deze functionaliteit wordt gebruikt om bedrijven met een lage D&B Faillissementsscore te identificeren om deze dan nauwgezet op te volgen. Doordat de lijsten uit DNBi met één druk op een knop omgezet kunnen worden naar een Excel file, wordt geen tijd verspild en kan er onmiddellijk gereageerd worden.

Ten derde gebruikt BAT de audit functionaliteit van DNBi: via Snapshots wordt een historiek van elke beslissing opgebouwd, waardoor er steeds kan geverifieerd worden op basis van welke informatie een beslissing werd genomen.

Last but not least wordt het feit dat alle gebruikers op hetzelfde platform werken en hun informatie delen fel gesmaakt. De verschillende gebruikers van BAT werken op hetzelfde systeem, waardoor dubbel werk wordt vermeden en elke collega permanent op de hoogte wordt gehouden van wijzigingen en verschuivingen in de klantenportefeuille.

Samenwerking met D&B

Thierry Maquet van British American Tobacco is zeer tevreden over de samenwerking met Dun & Bradstreet: “Zowel qua expertise als qua dienstverlening scoort D&B hoog. De data van D&B is uitstekend, hun platformen zijn zeer gebruiksvriendelijk en hun dienstverlening is top. Een expert van D&B heeft de nodige tijd genomen om DNBi op te starten en heeft ons team in DNBi wegwijs gemaakt. Daarnaast kunnen we beroep doen op een uitstekende account manager die ons regelmatig contacteert om problemen te spotten en die als aanspreekpunt fungeert als we zelf problemen ondervinden. Kortweg: BAT en D&B werken uitstekend samen ! ”.

Voorstelling British American Tobacco & Thierry Maquet

De British American Tobacco Groep is de meest internationale tabaksonderneming ter wereld die onder meer gekend is via hun stermerken Lucky Strike, Pall Mall, Kent en Dunhill. Voor West-Europa zijn sommige financiële diensten gegroepeerd in het BAT Coordination Center v.o.f. (BATCC) in Brussel. De voornaamste taken van BATCC zijn het opvolgen van betalingen van facturen van klanten en het beheren van het kredietrisico. Thierry Maquet is Credit Rating & Training Officer bij BATCC en maakt deel uit van het Credit Risk Management team.

Gerelateerde segmenten

Gerelateerde producten

Om dnb-belgium.be goed te laten functioneren maken we gebruik van cookies. Bekijk ons cookiebeleid. sluiten >