04-04-2011

Zoekmotor om impact Japanse aardbeving

D&B (NYSE: DNB), leverancier van wereldwijde handelsinformatie, heeft een gratis zoekmotor gelanceerd waarmee gebruikers in kaart kunnen brengen welke bedrijven gevestigd zijn in de regio’s die getroffen zijn door de aardbeving en tsunami van 11 maart in Japan. De informatie helpt Belgische bedrijven de financiële risico’s en gevaren voor hun bedrijfscontinuïteit die samenhangen met de gebeurtenissen in Japan, correct in te schatten.

150 000 bedrijven in getroffen regio’s


D&B identificeerde ruim 150 000 bedrijven in de regio’s Fukushima, Miyagi en Iwate op basis van zijn databronnen. Gebruikers kunnen zoeken op bedrijfsnaam of D-U-N-S nummer om na te gaan of een bedrijf in de getroffen regio is gevestigd. De zoekmotor toont om welke bedrijven het gaat.

Impact op korte en lange termijn


“Onze gedachten zijn bij het Japanse volk dat zich probeert te herpakken en herop te bouwen,” zegt Serge De Munck, Marketing Manager bij D&B. “Dergelijke gebeurtenissen hebben verstrekkende gevolgen en hebben een impact voor bedrijven die rechtstreeks of onrechtstreeks zaken doen met Japanse bedrijven. We hebben onze data opengesteld om bedrijven te helpen de impact op korte en lange termijn correct in te schatten. Veel Belgische bedrijven hebben namelijk Japanse klanten, partners of leveranciers.”

Ondernemingen die het volledige plaatje van de impact wensen, kunnen een onderzoek aanvragen bij D&B. Extra informatie staat in een geüpdatet Japan Risk Line rapport. Dat rapport beschrijft de impact van de ramp op de commerciële activiteiten in Japan. Het rapport kan besteld worden via de dnb.com website http://www.dnb.com/be

Laatste Twitter bericht

Laatste nieuws

Om dnb-belgium.be goed te laten functioneren maken we gebruik van cookies. Bekijk ons cookiebeleid. sluiten >