23-11-2011

Belgische bedrijven krijgen inzicht in Griekse handelssituatie

D&B sluit partnership met ICAP, de grootste leverancier
van handelsinformatie in Griekenland en de Balkan

D&B (NYSE: DNB), aanbieder van state-of-the-art platformen voor het beheer van wereldwijde handelsinformatie, heeft een partnerovereenkomst gesloten met ICAP, de nummer één in de verspreiding van zakeninformatie in de Balkan. ICAP zal D&B voorzien van markt- en bedrijfsinformatie over Griekenland, Bulgarije en Roemenië. D&B komt op die manier tegemoet aan de vraag van zijn klanten voor betrouwbare informatie over deze opkomende, maar onzekere markten.
 

 

Meer en betere informatie

Dankzij het partnership met ICAP kan D&B de handelsinformatie uit Griekenland en de Balkan-regio gevoelig verruimen, en de kwaliteit ervan verbeteren. D&B beschikt nu over de informatie van álle bedrijven in de regio. Daarenboven breidt het aanbod van specifieke bedrijfsgebonden of persoonsgebonden gegevens gevoelig uit.

Voortaan kan D&B zijn klanten in Griekenland ook de ICAP-score aanbieden, een belangrijke indicator voor de financiële gezondheid van een bedrijf. De ICAP-score is het resultaat van een assessmentproces waarbij de financiële situatie, de betaalgeschiedenis en de commerciële karakteristieken van een Griekse onderneming worden geëvalueerd om het kredietrisico te bepalen. Deze score laat D&B-klanten toe om de waarschijnlijkheid van het failliet van een Griekse onderneming in te schatten.

 
Minder onzekerheidGriekenland, Bulgarije en Roemenië worden steeds belangrijkere markten. Steeds meer bedrijven gaan er investeringen aan, exporteren naar deze landen of vinden er hun klanten of leveranciers. Via het partnership met ICAP kan D&B zijn klanten beter begeleiden om bij deze activiteiten hun kredietrisico te beheersen en de financiële gezondheid van hun zakenrelaties te bewaken. Gezien de huidige crisis in Griekenland, wordt dit belangrijker dan ooit.


Jan Vernaillen, Product Manager bij D&B, licht toe: “We hebben het aantal handelsrapporten dat over Griekenland, Bulgarije en Roemenië werd opgevraagd de laatste tijd zienderogen zien stijgen. Dat heeft uiteraard te maken met de stijgende interesse voor deze opkomende markten, maar ook met de onzekerheid naar aanleiding van de Griekse kredietcrisis. Dankzij ons partnership met ICAP kunnen we onze klanten meer gedetailleerde informatie aanbieden. Met onze technologische oplossingen hebben onze klanten permanent toegang tot de meest actuele en accurate informatie. Dit garandeert hen een permanente vinger aan de pols. Merken ze bijvoorbeeld dat de betaalindex van een bepaalde partner daalt, wat een belangrijke indicator is voor zijn financiële gezondheid, dan kunnen ze daar onmiddellijk de nodige maatregelen aan koppelen.”

 
Wereldwijd netwerk

 

De samenwerking met ICAP betekent voor D&B nogmaals een uitbreiding van zijn internationaal netwerk. Jan Vernaillen: “Het D&B Worldwide Network is een ongeëvenaarde samenwerking tussen D&B en toonaangevende leveranciers van handelsinformatie overal ter wereld. Via dit netwerk krijgen klanten toegang tot wereldwijde handelsinformatie, terwijl ze profiteren van lokale kennis en expertise. Het partnership met ICAP maakt dit netwerk weer wat groter. Dit komt zowel het volume van ons informatie-aanbod als de kwaliteit ervan ten goede.”

Laatste Twitter bericht

Laatste nieuws

Om dnb-belgium.be goed te laten functioneren maken we gebruik van cookies. Bekijk ons cookiebeleid. sluiten >