06-01-2012

Nieuwe D&B-website oogst lof!

Nieuwe D&B-website krijgt lof van Internet Society Belgium

De gloednieuwe website van D&B (www.dnb-belgium.be) werd ontwikkeld vanuit het standpunt van de surfer, met de grootste aandacht voor zijn gebruiksgemak en zoekgedrag. Zo kan hij de site doorzoeken vanuit de specifieke vragen die hij heeft in functie van zijn situatie, marktsegment, doelgroep of product.
Deze doelgroepgerichte aanpak, die het efficiënt doorzoeken van de website mogelijk maakt, is ook Internet Society Belgium niet ontgaan.

 

Rudi Van Snick, Voorzitter van deze onafhankelijke internationale belangenvereniging, licht dit toe: “Bij Internet Society Belgium streven wij onder andere naar een toegankelijk internet. Volgens onze analyse scoort de D&B-website hier zeer goed. Dankzij zijn overzichtelijke structuur is hij met glans geslaagd in onze 3-klik-regel die stelt dat een bezoeker de gewenste informatie in maximaal drie kliks moet kunnen vinden. Zo vermijd je dat hij de site snel verlaat omdat hij niet vond wat hij zocht.”
Een ander aspect waar Internet Society Belgium permanent aandacht voor heeft, maar bij de meeste websites op zijn honger blijft zitten, is de toegankelijkheid voor blinden en slechtzienden. Rudi Van Snick: “Ook aan dit aspect heeft D&B duidelijk aandacht besteed via een doordachte structuur van de pagina’s en een aangepast gebruik van lettertypes en kleuren.”

 
Omdat Internet Society Belgium ook ijvert voor een veilig en reglementair gebruik van het internet, ging Rudi Van Snick ook na hoe het hiermee gesteld is op de D&B-site: “D&B haalt hier 100%. Met de aangeboden informatie inzake privacy en ondernemingsgegevens voldoet D&B volledig aan de wetgeving. Dat komen wij zelden tegen.”

Laatste Twitter bericht

Laatste nieuws

Om dnb-belgium.be goed te laten functioneren maken we gebruik van cookies. Bekijk ons cookiebeleid. sluiten >