15-03-2012

F1-teams betalen facturen niet op tijd

Geen enkel van de 12 Formule 1-teams betaalt zijn rekeningen binnen de afgesproken termijn. Dat blijkt uit een analyse van D&B (NYSE: DNB), aanbieder van state-of-the-art platformen voor het beheer van wereldwijde handelsinformatie, naar het betalingsgedrag van de teams.

Iedereen te laat


Aan de vooravond van de start van het nieuwe Formule 1-seizoen nam D&B het betalingsgedrag van de 12 F1-teams onder de loep. D&B onderzocht darvoor het aantal dagen dat zij te laat betalen na de vervaldatum van hun facturen. Uit deze analyse blijkt dat bij geen enkel team de rekeningen op tijd worden betaald. Dat is voor het eerst zo sinds D&B in 2008 begon met het onderzoek naar het betalingsgedrag van de teams.

Niet in alles de snelste


De renstallen zijn gemiddeld 9 dagen te laat met hun betalingen. Opvallend is dat de meest succesvolle teams niet uitblinken in betalingssnelheid: Ferrari was met 18 dagen betalingsachterstand de traagste betaler in de Formule 1, en ook Mercedes laat zijn leveranciers 12 dagen wachten vooraleer zijn rekeningen te betalen.

De snelste betaler was Scuderia Toro Rosso. Dit team betaalde de rekeningen gemiddeld met slechts één dag vertraging.

Laatste Twitter bericht

Laatste nieuws

Om dnb-belgium.be goed te laten functioneren maken we gebruik van cookies. Bekijk ons cookiebeleid. sluiten >