13-08-2012

Ondernemerskansen in onder meer Finland en Letland, negatieve vooruitzichten voor Italië, Spanje, Portugal én Nederland

In onder meer Finland, Letland, Duitsland, Verenigde Staten en Brazilië is de kans op een faillissement het komende jaar het kleinst. In deze landen liggen kansen voor ondernemers om te investeren en hun business te vergroten. In de landen Italië, Spanje, Portugal en ook in Nederland zijn de vooruitzichten minder positief. In België worden er op korte termijn meer faillissementen verwacht, maar op middellange termijn zal het aantal faillissementen zich normaliseren. Dit blijkt uit de Insolvency Risk Outlook van Dun & Bradstreet.

 

Dun & Bradstreet voorspelt dat in Finland, Litouwen, Letland, Nieuw Zeeland, Singapore, Verenigde Staten, Brazilië, Duitsland, Noorwegen, Israël en Slovenië, de kans op faillissementen in het derde en vierde kwartaal van 2012 het kleinst is. Bedrijven in deze landen hebben gemiddeld een hogere liquiditeit. Dit biedt kansen voor ondernemers. Olivier Vincent, credit risk business consultant bij Dun & Bradstreet: ‘In dit instabiele economische klimaat, durven ondernemers minder te investeren. Toch ligt er in een aantal landen wel degelijk kansen om bestaande business uit te breiden of om nieuwe te creëren. Daarbij zullen ook salesinspanningen meer resultaat opleveren als zij gericht worden op bedrijven die daadwerkelijk in staat zijn te betalen.’


Korting bij sneller betalen

 
Het is bekend dat landen als Italië, Portugal en Spanje zwaar zijn geraakt door de eurocrisis. De ‘Insolvency Index’ laat zien dat de status van deze landen de komende tijd niet verandert. Nederland bevindt zich in hetzelfde rijtje en laat een hoog faillissementsrisico zien. Zowel de economische vooruitzichten als de ontwikkeling van het aantal faillissementen is negatief. Vincent: ‘Landen die het de komende tijd als gevolg van een verslechterende economie naar verwachting ook moeilijk gaan krijgen, zijn Frankrijk, Japan, het Verenigd Koninkrijk en Rusland. Hier is het risico aanwezig dat bedrijven betalingen niet meer kunnen voldoen. Als ondernemer kun je hierop anticiperen door bijvoorbeeld een Frans bedrijf waarmee je zaken doet, korting aan te bieden als zij tijdig betalen.’ Ondernemers die zaken doen in landen met een hoog faillissementsrisico, kunnen ook rente gaan rekenen op te laat betaalde rekeningen.


Over de Insolvency Risk Outlook

 
De Insolvency Risk Outlook van Dun & Bradstreet verschijnt 2 keer per jaar. Het rapport geeft inzicht in de wereldwijde ontwikkeling van de faillissement cijfers. Het rapport schets de vooruitzichten voor 2012 en geeft een wereldwijde faillissementen ‘Insolvency Index’ voor 29 landen.

Laatste Twitter bericht

Laatste nieuws

Om dnb-belgium.be goed te laten functioneren maken we gebruik van cookies. Bekijk ons cookiebeleid. sluiten >