04-12-2013

2013 Benchmark rapport - Bedrijfsstrategieën voor risicomanagement

by The Economist Intelligence Unit

The Economist voerde samen met Dun & Bradstreet een wereldwijd onderzoek uit naar risicomanagement onder bijna 400 leidinggevende waarvan meer dan de helft in een bestuursfunctie.

  • Van de respondenten heeft 51% aangegeven dat voorspellende informatie op basis van big data, zorgt voor een preciezere risicobeoordeling van leveranciers. Slechts 31% gebruikt op dit moment voorspellende analyses hiervoor, zo bleek uit het onderzoek.
  • Toeleveringsketens worden langer en complexer, maar evengoed blijken bedrijven ook geen volledig inzicht te hebben over de risico's van hun belangrijkste (tier 1) leveranciers.
  • Bedrijven die risk-management resultaten actief monitoren (ongeveer de helft van de respondenten) rapporteren presteren substantieel beter in het beheersen van risico's.

Ontdek hoe uw bedrijf presteert op risk management, doe de online benchmark en vergelijk uw resultaten met die van bijna 400 collega's over de hele wereld.

Vul het onderstaande formulier in en download het rapport (Engelstalig) om het totale onderzoek met conclusies te lezen.

* Velden zijn verplicht

Laatste Twitter bericht

Laatste nieuws

Om dnb-belgium.be goed te laten functioneren maken we gebruik van cookies. Bekijk ons cookiebeleid. sluiten >