D&B Rating

De score om toekomstige liquiditeitsproblemen te voorspellen

De D&B Rating wordt al jarenlang erkend als de toonaangevende voorspellende indicator om bedrijfsrisico’s te evalueren. Deze evaluaties zijn gebaseerd op de meest uitgebreide up-to-date informatie. De D&B Rating zet een heleboel afzonderlijke gegevens om in een heldere beoordeling van het prestatievermogen van een onderneming. D&B bekijkt per land welke factoren het meest bepalend zijn voor risicobeoordeling en bedrijfsfaillissementen. De analysemethode is universeel, waardoor elke D&B Rating, hoewel landspecifiek bepaald, internationaal te vergelijken is.

Door het voorspellend vermogen van de D&B Rating wordt u al in een vroegtijdig stadium gewaarschuwd in geval van mogelijke liquiditeitsproblemen. Dit stelt u in staat om tijdig de nodige maatregelen te nemen en uw voorwaarden en condities aan te passen om zo financiële verliezen te voorkomen.

De D&B Rating bestaat uit twee delen, te weten de ‘financiële sterkte’ code (gebaseerd op het netto eigen vermogen) en de ‘Risicofactor’ om het risico weer te geven. 

Vind een bedrijf

Ontvang ter kennismaking één gratis Bedrijfsinformatierapport

Om dnb-belgium.be goed te laten functioneren maken we gebruik van cookies. Bekijk ons cookiebeleid. sluiten >